2014. március 16., vasárnap

Egy Premier izgalmai...

Az ember mindig úton van. Mindig tervez valamit, készít valamit. Az utazás történhet belül is. Történhet például egy hosszú próbafolyamat alatt. Elindulunk valahonnan, ismerkedünk a művel, ismerkedünk a szereppel, a kollégák szerepével. Kutatjuk és megfejtjük az összefüggéseket, kidolgozzuk a szerepünket. Gyakorlunk és tanulunk, próbálunk, hibázunk, javítunk...
Izgalmas utazás ez, rengeteg állomással. Gyerekkoromban mindig csodáltam azokat az embereket, akik apró darabokból raknak össze kisrepülőt, kisautót. Egy énekes is ezt csinálja. Szépen lassan, nagy türelemmel és kitartással kell dolgozni, összerakni az apró darabokat. A végén pedig kialakul a kép! A sok munka meghozza gyümölcsét és ha minden jól megy, akkor a közönségnek tetszik a kész alkotás.
Hogy miért írok most erről?
Mert tegnap volt a premierünk.

R. Wagner/ J. Dove : Ringetje

A Ring két órába zsúfolva. Egy hihetetlenül izgalmas darab, nagyszerű rendezővel és kiváló énekes kollégákkal, színészekkel.
Hatalmas siker volt, "Standing Ovation", legalább tíz perces taps...
Egy öreg Úr a közönségből azt mondta, hogy Ő Wagnert Bayreuthban szeret leginkább nézni és hallgatni, de ez az előadás ott is megállná a helyét!

Ezekért a pillanatokért érdemes olyan sokáig rakosgatni azokat a darabokat...:-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése